8 Mart 2010

StarCraft 2 Ön İnceleme (Genel)

Oyuna her ırk artık 6 işçiyle başlayacak. Evet, ne güzel değil mi? Ama dezavantajı mineral field'lardan alınan mineraller bir gidiş gelişte 8 iken artık yuvarlak hesap olan 5'e düşmüş. Bunun yanında artık base'inizde 2 tane gas field var. Bu da demek oluyor ki iki adet gaz binası dikilebilecek. Bunun da kötü tarafı bir gas gidiş gelişi 4 gas olarak ayarlanmış. Mineral Field’larda ikiye ayrılmış. Normal ve Rich şeklinde. Normal Field’lardan 5 mineral toplanıyorken, Rich Field’lardan 7 mineral toplanıyor. Ayrıca Command Center, Nexus veya Hatchery'den Set Rally Point (SRP) diyerek çıkan işçiyi direk çalışmaya gönderebiliyorsunuz. Bu da işçi takibini kolaylaştırmış. Bunun yanında Hatchery'e ek olarak 2 adet SRP var. Biri Drone'ların gather yapması için SRP diğeri de Hatchery'den çıkan üniteler için SRP. Yani anlayacağınız Hatchery’den çıkan üniteler ve işçiler otomatik olarak farklı yerlere gönderilebiliyor. İşçi takip etmek hem bu SRP mevzusu yüzünden kolaylaştı hem de artık boşta duran işçileriniz sol tarafta görünüyor. Üzerine basarak işçiye hemencecik gidebiliyorsunuz.

Bilgisayarın yapay zekası kesinlikle artmış ve ilk saldırıları eskisi gibi değil, gerçekten ne olduğunu şaşırıyorsunuz (belki daha oyuna ısınamadığımdandır).
Rakip bilgisayar oyun başında haritayı işçisi ile gezmekte. Bu da güzel bir ayrıntı olmuş.
Farz edelim ki işçiyi seçtiniz ve binayı kuracaksınız. Binayı seçip kurulacak yere tıkladığınızda, eskiden bina yapımına başlanmadan mineral ve gas ücreti kesilmezdi. Ama şimdi bina yapımına başlanmadan eğer nereye kuracağınızı belirterek işaretlediyseniz bu ücret direk kesiliyor.
Bir binadaki upgrade’ler eğer paranız varsa ardı ardına basıp sıraya konabiliyor. Ama aynı upgrade’in farklı seviyeleri için bu geçerli değil tabi. Misal yer ünitelerinin attack upgrade’i yapılacak. Önce 1. seviye yapılmadan 2. seviyeye basamıyorsunuz ama 1. Seviye upgrade’ine bastıktan sonra 1. seviye zırh upgrade’ine basıp sıraya koyabiliyorsunuz.
Ünitelerin kontrolünü kolaylaştıran bir özellik ise ünitelerin hepsini seçebiliyorsunuz. Eskiden bildiğiniz üzere en fazla 12 ünite seçilebiliyordu. Ama artık bütün üniteler seçilebiliyor. Ve oyun otomatik olarak seçim ekranında benzer üniteleri yan yana göstererek gruplandırmayı kolaylaştırıyor. Ve gruplandırma işlemini de ekranda tek tıklama ile yapabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder